lorem ipsum

  

        "O projektu"

Arhivska građa Gospodarskog lista čini iznimno važan dio Hrvatske kulturne baštine koja dokumentira vrijednu nacionalnu i lokalnu povijest, politiku i kulturu hrvatskog naroda. Ovim portalom Gospodarski list brine da se naslijeđe hrvatskog društva, ostavština naših predaka, brižno čuva u sadašnjosti kako bi bila ostavljena u naslijeđe, za dobrobit budućim naraštajima.

Digitalizacija Gospodarskog lista od 1842. do 1910 g. predstavlja dio nacionalnog projekta "Hrvatska kulturna baština" i "Stare hrvatske novine" kojeg je pokrenulo Ministarstvo kulture Republike Hrvatske,  uz sudjelovanje Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Hrvatskog državnog arhiva i Muzejskog dokumentacijskog centra.

Naša misao vodilja stvaranjem ove arhive bila je omogućiti digitalizacijom širu dostupnost starih časopisa i zaštitu vrijednih izvornika.

Virtualnim listanjem stranica arhive Gospodarskog lista, nastojali smo pružiti posjetiteljima naših web stranica mogućnost da na trenutak osjete duh prošlih vremena i ozračje koje je vladalo u Hrvatskoj u 19. i početkom 20. stoljeća. Nadamo se da smo u tome uspjeli!